dimecres, 12 de maig del 2010

Maduixes amb xocolata (blanca i negra).

La recepta que a continuació mostrarem com efectuar, té com a príncipal aliment la fruita.

És una bona manera de menjar fruita, ja que és un postre o brenar boníssim. I no engreixa molt, si no abusses de la xocolata.


Els ingredients són:

-Maduixes.

-2 tabletes de xocolata blanca.

-1 tableta de xocolata negra.


Valor nutricional per cada 100 g:


Xocolata:

Valor energètic: 2276kJ/545kcal.

Proteïnes: 7,0 g.

Hidrats de carboni: 58,3g

dels quals sucres afegits: 47,1g

Greix: 31,5 g.

dels cuals saturats: 19,7 g.

Fibra alimentària: 0,4 g.

Sodi: 0,1 g.

Calci: 3 g.


Maduixes:

Kcal: 32.

Fibra: 0,3 g.

Carbohidrats: 7,7 g.

Proteïnes: 0,7 g.


Elaboració:

Tallar les fulletes verdes de les maduxies. A continuació, rentar-les en un plat o colador. Seguidament, tallar per la meitat les maduixes que siguin de mida gran.

Quan ja les tinguem preparades, posarem, primer la xocolata blanca al microones en un plat. Uns 15 minuts a temperatura baixa. I despés, farem el mateix amb la xocolata negra.

Quan ja tinguem les dues xocolates desfetes, les barrejarem en un got de vidre. Que més tard abocarem per sobre les maduixes fen dibuixets.

La gana ja farà estona que parlarà, així que a menjar-nos-les!





diumenge, 2 de maig del 2010

mongetes amb calamars


Ingredients:
-400 grams de mongetes seques
-350 grams de calamars
-Pebrot verd
-Tomàquet aixafat
-1 ceba
-3 alls
-7 petxines
-aigua o caldo
-oli d'oliva

Procediment:
Tallem pebrot verd en trossets petits i posem oli en una cassola. Quan l'oli està calent i tirem la ceba i l'all trinxat i ho remenem amb una cullera de fusta. Després hi afegim el pebrot, tallem els calamars i també els hi tirem. Hi tirem un pessic de sal i afegim el caldo o aigua. Al cap d'un o dos minuts hi aboquem les mongetes i ho remenem. Quan falten uns 5 minuts hi tirem les petxines i ho deixem al foc uns 20 minuts tranquil·lament.
Quan ja estan a punt ja es poden fer les diferents presentacions cadascú com vulgui.
Ara ja està a punt per menjar. BON PROFIT!

dimarts, 27 d’abril del 2010

dijous, 22 d’abril del 2010

Judías blancas con butifarra

Elios , Dani , Gabriel
Receta Judías blancas con butifarra

Ingredientes para 1 persona

-100 gramos de judías blancas
-1 cabeza de ajo
-1 hoja de laurel
-10 ccs de aceite de oliva
-1 pizca de sal
-1 butifarras crudas

Instrucciones de elaboración:

Poner las judías en agua fría sin sal a fuego muy lento y esperar que rompa a hervir. Cuando rompe a hervir cambiarle el agua por agua fría otra vez, y añadirle el laurel, la sal y la cabeza de ajo, quitándole previamente 2 ó 3 dientes para saltear después las judías. Cuando rompa a hervir bajar el fuego al mínimo para que hiervan muy suave, esto es muy importante. El agua de las judías debe cuirlas lo justo, y si es necesario, ir añadiendo agua para que no queden las de arriba destapadas. Cocinar unos 45 minutos. Reservar. Aparte, cocinar las butifarras en la plancha o grill sin pinchar ni cortar, ya que si no perderán el jugo. Cocinarlas despacio para que no se quemen por fuera. Mientras tanto, escurrir las judías, y en una sartén grande, sofreír el ajo cortado en lonchas con el aceite de oliva, y sin que coja color agregarle las judías y saltearlas. Una vez cocinadas la butifarra, colocarla en una fuente con las judías salteadas. Acompañar con un buen vino y pan con tomate.

Valor nutricional

Calorías : 249Kcalorías/100gr

Proteínas : 17.7 gr/100 gr

Grasas : 19.6 /100 gr

Hidratos de carbono : 0.4 gr/100 gr

Índice glucémico (IG): 0

COMPOSICIÓ PER 100G DE PORCIÓ COMESTIBLE

Kilocalories 304,6

Hidrats de carboni (g) 21,3

Fibra (g) 10,6

Proteines 21,4

Greix 1,5

Vitamina B1 (mg) 0,5

Vitamina B3 (mg) 2,4

Potassi (mg) 1160

Magnesi (mg) 163

Fòsfor (mg) 400

Ferro (mg) 6,2

mcg= micrograms

dimecres, 21 d’abril del 2010

Truita de pèsols

Ingredients per a dues persones:



1 Ceba



2 Ous



Una mica d'oli i sal



1/2 kilo de pèsols






Procediment:



Es posa una paella al foc,i li afegim una mica d'oli,quan el oli estigui calent i afegim els pèsols i la ceba


picada,barregem els ous en un bol a part i els i posem una mica de sal,posem els ous en la paella,seguidament es barreja i deixem que s'acavi de fer del tot.















dimarts, 20 d’abril del 2010

"Brochetas de rape"

Llista de ingredients:

45 minuts de elaboració
35 minuts de cocció
395 caloríes per ració
500g. de rap
1 porro
100g. d'arròs
1 pastanaga

julivert

oli d'oliva

sal


ELABORACIÓ
Es tallen en porros a rodanxes i es posen a bullir, es talla el peix a rodanxes, es renta la llimona i es ratlla es divideix en dos parts i es fa suc.

El arròs també es posa a bullir.

Quan el porro ja està tou es treu i s'aclareix, s'agafa un "pinxito" i es clava una rodanxa de rap i una de porro. Es renta la pastanaga i es ratlla, es posa el "pinxito" de rap i porro en un palt amb la meitat de la ratlladura de pastanaga i de llimona, conjuntament amb la sal i l'oli i es deixa macerar durant una hora.

Es barreja el arròs amb l'altre meitat de les ratlladures de pastanaga i de la llimona dintre d'una paella, es salteja una mica is deixa preparat en un plat.

Després de la maceració de les "brochetas" es fregeixin amb una mica d'oli en una paella fins q estigui fet i una mica durat.


Truita de Espàrrecs

Ingredients:
-2 ous
-3 espàrrecs
-oli de gira-sol
-sal