dimarts, 20 d’abril del 2010

Amanida de cigrons i verdures amb arròs

Ingredients per a 4 persones:


1 pastanaga, 1 ceba, 2 alls, 1 carbassó petit, 200 gr. de cigrons cuits, 200 gr. d'arròs; 4 albercocs secs (orellanes); ½ l. de caldo de verdures, oli, mantega, sal, licor de gingebre, pebre, i julivert.


Preparació:

1.En un cassola amb oli calent hi tirarem, tallades, totes les verdures i les orellanes, deixant que es facin poc a poc.
2.Una vegada fregides hi afegirem les espècies, els cigrons i el caldo i ho deixarem bullir durant 15 minuts més. Rectificarem el punt de sal abans que s’acabi de coure.
3. Mentrestant haurem preparat l'arròs, normalment es deixa de 2 a 4 minuts en aigua bullent amb oli i sal i se li afegeix mantega mentre es va remenant amb una forquilla.
4.A l’hora de servir posarem l'arròs en un cantó del plat o si es prefereix al centre, i al voltant les , les verdures i el llegum escorregudes del brou i amb el julivert tallat pel damunt. Si ho desitgem també ens ho podem menjar caldós: resulta igual de bo.

Nota. L'arròs es pot canviar per cuscús o mill.



Valor nutricional de l'arròs:


Aigua (15.5)

Proteïna (6.2g)

Grasa (0.8g)

Carbohidrats (76.9g)

Fibra (0.3g)

Fosfor (150 mg)
Ferro (0.4mg)
Sodi (2.0g)

Vitamina B1 (0.09mg)

Vitamina B2 (0.03mg)

Niacina (1.4mg)

Calories (351 )



Valor nutricional de les àstanagues:


Calories (38kcal)

Fibra (0.2g)

Carbohidrats (9g)
Proteïna (1g)









Marc Pou Recio
Marc Pérez Visa
Laura Rico Toledo
Gerard Gual Cibeira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada